Η Φιλοσοφία μας

Στην Κιβωτό Δημιουργίας όλα μοιάζουν με παιχνίδι! Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι να παρέχει στα παιδιά ευκαιρίες και δυνατότητες μάθησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, μέσα από την δημιουργική απασχόληση. Οι γνώσεις γίνονται κτήμα των παιδιών βιωματικά και όχι διδακτικά, με άλλα λόγια το παιδί καθοδηγείται για να μάθει πώς να σκέφτεται και όχι τι να σκέφτεται.

Με βασικό γνώμονα τις αρχές της Παιδαγωγικής Επιστήμης, κύριο μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε μία σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά παρέχοντας κάθε εργαλείο για τη νοητική, ψυχική και σωματική τους ενδυνάμωση. Μέσα από το πλήθος των δραστηριοτήτων μας, προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα να επιλέξουν ποια ή ποιες τους ταιριάζουν και μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα και τα χαρίσματά τους. Πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά και όχι οι εκπαιδευτές, των οποίων ο ρόλος είναι συμβουλευτικός.

Η γνώση, η δημιουργία, η φαντασία, η εξερεύνηση, η διαρκής επιθυμία για το καινούργιο είναι μερικές μόνο από τις κινητήριες δυνάμεις, που καλλιεργούνται στην Κιβωτό Δημιουργίας. Άλλωστε, αυτή ακριβώς είναι και η πρόκληση που θέτουμε στον εαυτό μας αλλά και στα παιδιά. Μέσω της δημιουργικότητας να οξύνεται ο νους και το σώμα για παιδιά υγιή σε κάθε επίπεδο. Πάντα με σεβασμό στις αξίες του Ανθρωπισμού, του αλληλοσεβασμού και της αγάπης. Κάθε παιδί έχει τον δικό του προσωπικό χαρακτήρα και αυτόν αναδεικνύει σε κάθε ομαδική δραστηριότητα με αποτέλεσμα τον επιτυχή συνδυασμό όλων σε ό, τι κι αν καταπιάνονται.

Στην Κιβωτό Δημιουργίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμά μας είναι εναρμονισμένο με δράσεις που προάγουν τις αξίες της αισθητικής, της αρμονίας, της καλλιτεχνίας και φυσικά με την παράδοση και όλους τους τομείς στους οποίους αυτή εδράζεται. Έτσι, περιοδικά οργανώνονται επισκέψεις σε οργανωμένους χώρους πολιτισμού, κατάλληλους για παιδιά, όπως μουσεία, θεατρικές σκηνές και θεματικά πάρκα.

kdap-

Ο Αθλητισμός, επίσης, με τον οποίο αγαπούν να ασχολούνται τα παιδιά, έχει ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας. Πλήθος δράσεων προάγουν την ενασχόληση με το σώμα. Με τον τρόπο αυτόν τα παιδιά, παίζουν αλλά ταυτόχρονα ασκούνται, ανταποκρινόμενα στην πρόκληση που θέτει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που συχνά δεν επιτρέπει τον ελεύθερο χρόνο για άσκηση μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Η τεχνολογία, βέβαια, έχει πλέον τη δική της θέση και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων μας. Έτσι, και τα παιδιά έχουν, σχεδόν, καθημερινή επαφή μαζί της. Γι’ αυτόν τον λόγο, σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να εξοικειωθούν με τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, αποφεύγοντας την άσκοπη χρήση, προκειμένου να ζουν σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, όπου το διαδίκτυο είναι σύμμαχός μας και όχι αντίπαλος.

Θέτοντας αυτές τις αρχές, η Κιβωτός Δημιουργίας θα περιβάλλει όλα τα παιδιά με ασφάλεια και σιγουριά οδηγώντας τα σε ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο, που δε θα βλέπουν την ώρα να γίνουν μέρος του!